Koenigsegg-shield-2

Hver eneste detalj på en Koenigsegg modell måles mot det viktigste målet: å forbedre bilens ytelse til enhver tid. Dette gjenspeiles i alt Koenigsegg gjør. Ingenting er ubetydelig. Måten selskapet velger råvarer, ansatte, oppsettet av anlegg, programvare, verktøy, systemer og vedlikehold, viser dette.

Hvert aspekt av utviklingsprosessen er fokusert på ytelse, ikke bare når det gjelder kraft og hastighet, men i alle leveranser. Fra drivstoff til sikkerhet – alle deler må gjøre det mulig for bilen å levere best mulig ytelse.

KOENIGSEGG AGERA

Agera RS skyver grensene og tar Agera til helt nye nivåer gjeldende ytelse.

Den nye Koenigsegg Agera RS har sitt fokus på banen, men er fortsatt perfekt for regelmessig bruk på veien. Den bruker avansert teknologi utviklet under det eksklusive Koenigsegg One: 1-programmet, samtidig som alle funksjonene i tidligere S og R-modeller opprettholdes. Slike praktiske funksjoner inkluderer et brukbart bagasjerom og en avtagbar hardtop som kan stuves bort i bilen.

Agera RS forbedringer inkluderer: avansert lettvektsisolasjon, en helt ny front splitter optimalisert for banekjøring, sideskjørtene og en dynamisk aktiv bakspoiler for down force (nå opptil 450 kg ved 250 km / t). RS har også forbedrede sideluftuttak bak forhjulene, økt effekt og økt omdreiningsgrense.

Selv med all disse funksjonalitetene og nye utstyret har Koenigsegg fremdeles klart å senke vekten i forhold til Agera S og R-modellene, takket være bruk av avanserte kompositter og layup-teknikker utviklet under One: 1-programmet.

På toppen av standardutstyret tilbyr Agera RS også muligheten til å velge Koenigsegg aktiv og selvjusterende chassispakke, 3G-tilkoblede Pre-Active chassisoppsett, alternative aero-pakker, aktiv lyddemping og mye mer.

Motoren – som ved forrige Agera S – har blitt optimalisert for vanlig fuel og yter utrolige 1160 hk på vanlig bensin. Det er en forbløffende 232 hk per liter med perfekt pålitelighet.

På enkelte markeder kan Agera RS også konfigureres til å kjøre på E85 for enda høyere effektnivå, mens motorstyringssystemet gir mulighet til å justere on-the-fly til enhver brennstoffblanding til enhver tid.

Agera RS er den ultimate vei og banebil. Den tilbyr den mest ekstreme ytelsen tilgjengelig i dag, og er likevel fullt lovlig, i samsvar med sikkerhetsstandarder og andre nødvendige krav til homologering over hele verden.

RS vil bli håndlaget i bare 25 eksemplarer.

 

Ønsker du mer informasjon kontakt sales@ekerperformance.com

KOENIGSEGG REGERA

Den nye Koenigsegg Regera er spesielt designet for å være et luksus Megacar-alternativ til Koenigseggs mer tradisjonelle race-lignende og ekstremt lette biler.

Koenigsegg Regera kombinerer en kraftig twin-turbo V8 forbrenningsmotor med tre elektriske motorer og banebrytende batteristrøm via en ny drivlinjeteknologi kalt Koenigsegg Direct Drive. Denne revolusjonerende teknologien fjerner den tradisjonelle girkassen, noe som gjør bilen lettere og mer effektiv.

Mens de tradisjonelle Koenigseggs alltid har hatt overraskende nivåer av praktisk funksjon, skapningsbehov og egenskaper, har Koenigseggs primære fokus alltid vært å lage de raskeste bilene på planeten. Koenigsegg Regera fortsetter denne tradisjonen, men med nyskapende teknologi som blander opprørende fart, suveren komfort og en unik Direct Drive-opplevelse.

Regera er svensk for «å regjere» – et passende navn for en maskin som tilbyr en uforutsett kombinasjon av kraft, respons og luksus. Regera regjerer som konge av den åpne veien – den raskeste, den mest aksellerasjonssterke og mest kraftfulle produksjonsbilen noensinne.

Til tross for all sin avanserte teknologi og komfort er Regera forholdsvis lett og kan fortsatt utføre konkurransedyktige tider rundt det mest krevende baner. Hva sier man til 3,2 sekunder mellom 150 til 250 km / t og under 20 sekunder fra 0 til 400 km/t? Den eneste Hypercar / Megacar som vi tror kan muligens være raskere rundt en bane er rett og slett en annen Koenigsegg.

Regera skal håndlages i et antall av bare 80 biler på Koenigseggs produksjonsanlegg i Ängelholm, Sverige. Dette er første gang noensinne at Koenigsegg vil ha to forskjellige modeller i parallell produksjon.

 

Ønsker du mer informasjon kontakt sales@ekerperformance.com