Ducati blir offisiell leverandør til den elektriske klassen i Moto G

Ducati satser elektrisk

Ducati kunngjør at de nå starter på sin elektriske epoke. Fra og med sesongen 2023 vil Ducati være den eneste offisielle leverandøren av motorsykler til FIM Enel MotoE ™ verdensmesterskap, den elektriske klassen i MotoGP ™ verdensmesterskapet. Avtalen varer til 2026 og vil derfor dekke fire utgaver av MotoE-VM.

Kompetanseoverføring fra racing

Dette er et historisk skritt for motorsykkelprodusenten Borgo Panigale, som har for vane å bruke racingkonkurranser som et laboratorium for ny teknologi og nye løsninger som deretter kommer gatesyklene til gode. Denne endeløse kompetanseoverføringen har alltid funnet sted fra Superbike-VM, der Ducati har deltatt siden den første utgaven i 1988, og fra MotoGP, der Ducati er den eneste ikke-japanske motorsykkelprodusenten som har vunnet titler.

Sketch_Ducati_MotoE_UC345248_low
Ducati MotoE

De nyeste og prestisjetunge produktene fra Ducati gjeldende V4 motoren, programvarer for kjøretøykontroll og ikke minst aerodynamikk er direkte resultater av racingsatsingen.  FIM Enel MotoE Championship vil heller ikke være noe unntak i denne forbindelse, og vil tillate selskapet å utvikle de beste teknologiene og testmetodikkene som brukes på sporty, lette og kraftige elektriske motorsykler.

Elektrisk strategi

På samme tid representerer det faktum at Ducati er en del av Volkswagen -gruppen, som har gjort elektrisk mobilitet til et vesentlig element i sin “New Auto” -strategi fra 2030, den beste forutsetningen for en ekstraordinær utveksling av ekspertise innen elektriske drivlinjer.

Kunngjøringen om avtalen ble gjort under en felles pressekonferanse på Misano World Circuit ‘Marco med Carmelo Ezpeleta, administrerende direktør Dorna Sports, og Claudio Domenicali, administrerende direktør Ducati Motor Holding, til stede.

Målet til Ducati er å studere hvordan man – så snart teknologien tillater det – produserer et elektrisk kjøretøy fra Ducati som er sporty, lett, spennende og i stand til å tilfredsstille alle entusiaster.

Scroll to Top