Den første elektriske motorsykkelen fra Ducati

Ducati presenterer de tekniske detaljene til “V21L”-prototypen.

Utviklingen av prosjektet er allerede i et avansert stadium og går i et raskt tempo mot 2023, året der Ducati vil ta på seg rollen som eneleverandør av FIM MotoE World Cup med 18 elsykler på banen hver løpshelg

Strategisk satsing for fremtiden

MotoE-prosjektet har strategisk relevans for Ducati siden det gjør det mulig å utvikle ekspertise for fremtiden samtidig som den opprettholder tilnærmingen som alltid har drevet DNA-et til den italienske produsenten.

  • Ducati MotoE_prototype_EkerPerformance_web (4)
  • Ducati MotoE_prototype_EkerPerformance_web (5)
  • Ducati MotoE_prototype_EkerPerformance_web (6)

Å eksperimentere med teknologiske løsninger fra racing og jobbe for å sikre at alt som utvikles i dette området deretter kan overføres til motorsykler for entusiastiske Ducatister fra hele verden, blir det essensielle.

Ducati MotoE_prototype_EkerPerformance_web (9)

“For noen uker siden hadde jeg den ekstraordinære muligheten til å kjøre Ducati MotoE på banen, og jeg skjønte umiddelbart at jeg levde i et historisk øyeblikk. Verden går gjennom en kompleks periode og miljømessig bærekraft er en element som alle enkeltpersoner og alle selskaper må prioritere hvis vi ønsker å bevare den delikate balansen på planeten.

Som Ducati har vi grepet dette behovet og vi gikk på jakt etter en utfordring som ville tillate oss å bidra til det felles målet om redusere CO₂-utslipp og samtidig beholde troen på vårt DNA knyttet til racing. Vi ble enige om å utvikle den mest ytelsesdyktige elektriske racersykkelen som dagens teknologi gjør mulig, og å bruke dette prosjektet som et laboratorium for å bygge fremtiden vår.

Resultatet vi har oppnådd er overraskende. Så snart jeg satte meg på sykkelen skjønte jeg kvaliteten på arbeidet som ble utført av teamet, og da jeg kom tilbake etter testturen kjente jeg en dyp følelse av stolthet for det vi igjen var i stand til å oppnå.”

– Claudio Domenicali, CEO Ducati
Ducati MotoE_prototype_EkerPerformance_web (3)
Teamet rundt MotoE-prototypen

Spesial-team satt sammen for å utvikle prototypen

For å produsere MotoE-prototypen, ble et team som forener Ducati og Ducati Corse-designere satt sammen – et team med ekstraordinær miks av ferdigheter. Samarbeidet førte til nye måter å tenke og designe på, oppmuntret av et så teknologisk utfordrende prosjekt.

Se de tekniske detaljene fra prototypen her forklart av teamet bak “V21L”

Resultatet til dags dato er allerede tilfredsstillende. Ducati MotoE har nå en totalvekt på 225 kg og har maksimal kraft og dreiemoment på henholdsvis 150 hk og 140 Nm. Dette har resultert så langt i en hastighet på 275 km/t under testing på Mugello-banen i Italia.

Scroll to Top