Den nye Ducati Panigale V4 R er presentert

Aldri har en produksjonsmodell vært nærmere en konkurransesykkel noensinne.

Med denne sykkelen bekrefter Ducati nok en gang sitt racing DNA ved å tilby sine entusiaster de mest sofistikerte og raffinerte teknologiske løsningene, som bringer landeveis-supersportssykkelen enda nærmere racersyklene som brukes i WorldSBK Championship.

Nummererte sykler

Den nye Ducati Panigale V4 R er gjenkjennelig fra første øyekast takket være tilstedeværelsen av karbonvinger og MotoGP-inspirert detaljer, som integrerer de hvite merkene med tallet “1” som bevis. For første gang vil sykkelen bli produsert i en nummerert serie med det progressive nummeret og modellnavnet vist på styret.

2023 Ducati Panigale V4R Eker Performance (67)

Hjertet er motoren

Hjertet i Panigale V4 R er den nye 998 cc Desmosedici Stradale R, en motor som kan nå et maksimalt motorturtall på 16.500 o/min i sjette gir (16.000 i de andre utvekslingene) og levere en maksimal effekt på 218 hk ved 15.500 o/min ( Euro-5-kompatibel*).

Den nye Desmosedici Stradale R – til tross for alle forbedringene – leverer litt redusert ytelse sammenlignet med forrige versjon på grunn av begrensningen generert av eksosanlegget som overholder den strenge Euro-5-homologeringen. Det fulle potensialet til denne motoren kommer imidlertid til uttrykk på banen ved å montere racingeksosen, som lar den nå 237 hk, 3 hk mer enn forgjengeren.

Utviklet en spesialolje

Motorutviklingen av den nye Panigale V4 R innebar også produksjon av en spesialolje utviklet av Shell i samarbeid med Ducati Corse. Den nye ytelsesoljen garanterer en 10 % reduksjon i mekanisk friksjon og fører til en økning i maksimal effekt på ytterligere 4,5 hk.

Formuleringen av denne oljen er basert på bruk av racing-tilsetningsstoffer, spesifikke for motorer med høyt turtall utstyrt med en tørr clutch. Det er faktisk den tørre clutchen, som i MotoGP- og SBK-motorer, som tillater bruk av additiver. Disse kjemiske elementene tilsettes baseoljen i dedikerte mengder og prosenter for å sikre den rette balansen mellom ytelse og motorbeskyttelse.

Med kombinasjonen av racingeksos og dedikert olje, kan den maksimale effekten til Panigale V4 R derfor nå ekstraordinære 240,5 hk.

2023 Ducati Panigale V4R Eker Performance (37)

Enda raskere og mer anvendelig

For å gjøre Panigale V4 R enda raskere og mer anvendelig for racing, har Power Mode-logikken som allerede er implementert på Panigale V4 og V4 S blitt tatt i bruk. Naturligvis med kalibreringer dedikert til Desmosedici Stradale R-motoren.

Det er fire motorinnstillinger, Full, Høy, Middels, Lav. Full og Low er nyutviklet, mens konfigurasjonene High og Medium har blitt revidert. Full Power Mode lar motoren uttrykke sitt fulle potensial med dreiemomentkurver uten elektroniske filtre, bortsett fra første gir. For mellom- og høyeffektmodusene er det utviklet et nytt Ride by Wire-kartstyringssystem med dedikert kalibrering for hvert av de seks girene, som sikrer at føreren alltid oppnår optimal drivkraft hver gang.

Low Power Mode, derimot, er designet for kjøring på veien eller for underlag med mindre grep, og begrenser den maksimale kraften til sykkelen til 160 hk og gir en spesielt håndterlig gassrespons.

Ny dashboardgrafikk

Motorsykkelens driftsparametre kan sees enda mer effektivt takket være den nye dashbordgrafikken, som skiller seg ut i en revidert fordeling av funksjonene til varsellysene utenfor skjermen.

Den viktigste endringen på Panigale V4 R, som allerede er introdusert på V4 S, gjelder grensesnittet, som utvikler seg ved å inkludere en ny infomodus, utviklet av MotoGP-rytterne og kalt “Track Evo”, som er lagt til den allerede eksisterende “Road” og “Track”.

Hva koster Panigale V4 R?

Den nye Ducati Panigale V4 R vil få en estimert pris på ca kr 528.000,- før eventuelle avgiftsøkninger for 2023. Ta kontakt med vår salgsavdeling for mer informasjon.

Scroll to Top