Diavel 1260  Lamborghini

Den første motorsykkelen fra samarbeidet mellom Ducati og Lamborghini er lansert

Eksklusiv nummerert Ducatimodell

Den første motorsykkelen fra samarbeidet mellom Ducati og Lamborghini er lansert – en Diavel 1260 inspirert av Lamborghini Siàn FKP 37. Diavel 1260 Lamborghini vil bli produsert i et begrenset opplag på 630 enheter.

Ducati Diavel 1260 Lamborghini er et resultat av et samarbeid mellom to prestisjefylte merker som har sine røtter i Motor Valley i den Italienske regionen Emilia-Romagna, der det finnes flere av de mest sportslige og etterspurte bil- og motorsykkelfirmaer i verden. Ukonvensjonelt, unikt og absolutt umiskjennelig – Diavel 1260 er modellen i Ducati-serien som overrasker entusiaster overalt for sin personlighet, sportslige kjøreegenskaper og unike design.

Ducati Diavel 1260 Lamborghini

Prosjektet

For å gjennomføre dette prosjektet valgte Ducati-designere å la seg inspirere av Siàn FKP 37, den mest prestisjefylte bilen noensinne laget av Lamborghini, tilgjengelig i kun 63 eksemplarer. Hver enhet er tilpasset spesifikke kundeforespørsler og er et mesterverk av eksklusivitet, design og innovasjon. Den er inspirert av Countach, har knivskarpe linjer, aerodynamisk eleganse og en umiskjennelig silhuett og er den kraftigste Lamborghini som noen gang er produsert.

In creating a Diavel inspired by the Siàn, we are celebrating the values we share with Lamborghini: we are Italian, we are sporty, and design is a distinctive element for our creations.

Andrea Ferraresi, Director of the Centro Stile Ducati
Ducati Panigale V4

Eksklusivt samarbeid mellom historiske selskaper

Diavel 1260 Lamborghini er resultatet av et tett samarbeid mellom Centro Stile Ducati og Centro Stile Lamborghini. Det ble unnfanget ved å overføre de grunnleggende komponentene i utformingen av Siàn FKP 37 til motorsykkelverdenen og redesignet delene som mest kjennetegner Diavel. Først og fremst smidde hjul og lette hjul med et nytt design, men også luftinntak og radiatordeksler laget av karbonfiber.

Diavel 1260 Lamborghini ble oppnådd ved å bruke nøyaktig de samme lakkfargene som på Siàn FKP 37, med karosseriet preget av fargen “Gea Green”, mens rammen, setehalen og de smidde felgene er pyntet med bruk av fargen “Electrum Gold”. Det er også hentet litt av fargen “Ducati Red” på bremsekaliprene fra Brembo.

Andre viktige identifiserbare elementer i Lamborghini-designet er hexagon og “Y” -motivet. Denne spesielle versjonen av Diavel hyller førstnevnte i form av eksosanlegget, og sistnevnte takket være estetiske detaljer skapt på setet. Detaljene på sykkelen som Centro Stile Ducati har redesignet for dette spesifikke prosjektet, er alle laget av karbonfiber. I tillegg til de nevnte radiatordekslene og luftinntakene, er lyddemperdekselet, spoileren, tankdekselet, setetrekket, fremre og bakre skjermbeskyttere, dashborddeksel og frontlysramme også laget av karbon.

Tanken bak tallet 63

Tallet 63 er med i designet og er et viktig nummer for Lamborghini, som ble grunnlagt i 1963. Fra dette tallet kommer de 630 enhetene som skal produseres av Diavel 1260 Lamborghini. Serienummeret vil være synlig på en aluminiumsplate påført rammen. For eierne av Diavel 1260 Lamborghini vil det være mulig å kjøpe en eksklusiv hjelm med spesiell grafikk koordinert med sykkelen, designet av Centro Stile Ducati.

Ducati Panigale V4

Hjertet til Diavel 1260 Lamborghini er Ducati Testastretta DVT 1262 CC motoren. Denne Euro 5-godkjente motoren er i stand til å levere 162 hk med en flat dreiemomentkurve fra middels lave turtall, noe som hele tiden garanterer en kraftig og energisk respons. Tørrvekten er kun 220 kg.

Scroll to Top