Utviklingen stopper aldri

Den nye Ducati Panigale V4 er forbedret i alle aspekter

Den nye Ducati Panigale V4 representerer den kontinuerlig kunnskapen fra racingverdenen som overføres direkte til produksjonssykler. 2022 modellen fra Panigale uttrykker det unike ved et merke som er i stand til å vinne MotoGP-konstruktørmesterskapet for andre gang på rad og som hele tiden jobber for å sikre at hvert eneste element designet for konkurranser kan overføres til motorsykler bygget for entusiaster på veien.

Det er grunnen til at Panigale V4 hele tiden oppdateres og forbedres, akkurat som det skjer i MotoGP og WorldSBK.

Kjøreopplevelse for proff og amatør

Med den nylige lanserte 2022 modellen fullfører Panigale V4-prosjektet den mest betydningsfulle utviklingen siden fødselen. Forbedringene omfatter alle områder; aerodynamikk, ergonomi, motor, chassis og elektronikk. Resultatet er en enda raskere sykkel på racerbanen og samtidig mer intuitiv og komfortabel på veien. Kort sagt, den tilbyr kjøreopplevelser og  spenning til både profesjonelle og amatører.

2022 Ducati Panigale V4 S

Aerodynamiske forbedringer

Ducatis ingeniører har gjor noen designforbedringer på kåpen, som nå integrerer mer kompakte og tynnere vinger med dobbel profil som gir økt effektivitet. Denne oppdateringen garanterer samme vertikale belastning, opptil 37 kg ved 300 km/t. I tillegg er den nedre delen av kåpen redesignet for å forbedre kjølesystemet som igjen bedrer ytelsen til motoren, spesielt under racerbanedager.

Kjernefokus på ergonomi

Ergonomi har også vært  et kjernefokus med sikte på å forbedre kontrollen av sykkelen under baneøkter og å la føreren få mest mulig ut av Panigale V4’s ytelse.

Setet har fått en flatere form og et annet belegg, for ytterligere å støtte føreren ved bremsing og tillate lettere bevegelse av kroppen. Sammenlignet med 2021-versjonen har tanken en ny form i den bakre delen for å gi føreren bedre posisjon ved blant annet bremsing. Takket være denne nye ergonomien er føreren også fullstendig integrert i sykkelen og derfor generelt mer komfortabel.

Oppdatert og forbedret motor

Hjertet til Panigale V4 er representert av den oppdaterte 1.103 cm3 Desmosedici Stradale motoren. Her fullføres en videre utvikling for 2022 med noen dedikerte tekniske elementer som tillater en økning av kraften sammen med en umiddelbar gassrespons.

Gjennom de oppdateringer som er gjort leverer Desmosedici Stradale (Euro 5-kompatibel)  215,5 hk ved 13 000 rpm. Motoren leverer også et dreiemoment på 123,6 Nm (12,6 kgm) ved 9.500 o/min, og allerede fra 6.000 o/min yter den 80 % av det maksimale dreiemomentet som er tilgjengelig.

Ny girkasse

En detalj som sier mye om utviklingen er bruken av en ny girkasse som sørger for en forlengelse av utvekslingen for første, andre og sjette gir. Dette nye SBK girforholdet er derfor mer “racing-orientert”og mer egnet for bruk på bane. Første giret er forlenget med 11,6 %, mens andre giret er forlenget med 5,6 %.

Takket være denne nye girkassen er det nå lettere å takle de krappeste svingene i første gir med større motorbremsing og bedre akselerasjon ut av svinger. Sjette giret har blitt forlenget med 1,8 % – noe som tillater i kombinasjon med økningen i motoreffekt – en topphastighet på 5 km/t høyere enn Panigale V4 2021.

Fire motorkonfigurasjoner

En ny Power Modes-logikk er implementert på Panigale V4 2022 som sørger for 4 motorkonfigurasjoner: Full, High, Medium og Low. Full- og Low-konfigurasjonene er nydesignet, mens High og Medium-konfigurasjonene bruker en ny strategi. Power Mode Full er den mest sportslige som noen gang er tatt i bruk av en Panigale V4 og lar motoren uttrykke sitt fulle potensial med dreiemomentkurver uten elektroniske filtre, bortsett fra førstegir.

Et nytt Ride by Wire-system er utviklet for høy- og mediumeffekt-modusene dedikert til hvert av de seks girene, noe som garanterer føreren muligheten til alltid å ha optimal skyv når gassen åpnes. Power Mode Low er utviklet for å gjøre landeveiskjøring enda morsommere. Her begrenses den maksimale kraften til sykkelen til 150 hk og tilbyr en spesielt håndterlig gassrespons.

Fantastiske kjøreegenskaper

Panigale V4 standardversjonen har et topp moderne chassis og med siste generasjons elektronisk pakke. V4 S modellen er i tillegg utstyrt med nye elektronisk styrte Öhlins som gir forbedret bremsestøtte og samtidig bedre absorpsjon av ujevnheter. Bremsesystemet fra Brembo Stylema sikrer eksepsjonell bremsekraft. For at føreren skal ha et bedre overblikk er også dashboardet forbedret.

Til og med utseendet til sykkelen har blitt fornyet, med en ytterligere dose aggressiv smak. Det grafiske utviklet av Ducati Centro Stile inkluderer den svarte logoene på de helrøde kåpene, det doble stoffsetet (tofarget på S-versjonen) og den røde etiketten på svarte felger (S versjonen).

Priser og tilgjengelighet

Panigale V4 og Panigale V4 S vil være tilgjengelig fra desember 2021 i den klassiske “Ducati Red”-fargen og estimerte priser er henholdsvis 335.000,- og 389.000,-.

Ducati-Panigale-V4-2022 (56)
Scroll to Top