Designet for å takle de mest krevende terreng

Ducati lanserer den nye DesertX

Den sjette episoden av Ducati World Première 2022 avduket en etterlengtet nyhet. Den nye DesertX er en sykkel med en intens off-road holdning, som effektivt utvider grensene for hva som kan gjøres med en Ducati. Ørkendyner, smale terrengstier, grusveier og svingete fjellveier – med DesertX er det ikke lenger grenser for hvor turen kan gå.

Designet for det mest krevende terrenget

Utstyrt med 21″ forhjul og 18″ bakhjul, er nye DesertX designet for å takle selv de mest krevende terreng. Den spesielt off-road-fokuserte utviklingen matchet med Ducati sin verdifulle veiekspertise gir liv til en responsiv, lett tilgjengelig sykkel, komfortabel på alle underlag.

2022-Ducati-DesertX (41)
2022 Ducati DesertX

Fra prosjekt til virkelighet

DesertX-prosjektet ble født i 2019 da Ducati presenterte konseptet for publikum, og genererte en sterk og positiv reaksjon fra motorsyklister over hele verden. De mange positive tilbakemeldingene ga den Bologna-baserte produsenten det avgjørende pushet for å transformere konseptet til denne funksjonelle, kompetente og effektive motorsykkelen.

En unik sykkel

Designet til DesertX representerer en moderne tolkning av linjene til Enduro-motorsyklene på 80-tallet, skapt av Ducati Centro Stile. Sykkelen er visuelt sammensatt av 3 makroelementer: et unikt volum som inkluderer tanken og sideskjoldene, salen, vindskjermen og den karakteristiske doble frontlykten som forsterker det unike med denne sykkelen.

I tillegg forsterkes stilen ved bruk av svarte og hvite områder. Overflatene i kontakt med føreren er riktig store og harmonisk forbundet for bedre å støtte hver fase av terrengkjøringen.

_IGI2773_UC355901_low

Gir de rette følelsene på alle underlag

Oppsettet til den nye Ducati DesertX inkluderer en ny ramme i stål i kombinasjon med fjæringsoppsett med dedikerte innstillinger, dette for å sikre effektiv kjøring selv under de mest krevende terrengforhold. Optimaliseringen av alle komponenter resulterer i en effektiv sykkel pakken inn i 202 kg (tørrvekt). Valgene gjør DesertX til en enkel sykkel å kjøre og i stand til å gi den rette dosen med følelse og sikkerhet på alle underlag.

I tillegg har nye DesertX en sjenerøs bakkeklaring på 250 mm, noe som er spesielt egnet for mer ekstreme terrengeventyr.

_IGI4093_UC355994_low

Dekk og bremser

Det er bemerkelsesverdig at den nye DesertX har enestående dekkstørrelse for en Ducati, 21″ foran og 18″ bak. De originale utstyrsdekkene fra Pirelli er det perfekte valget for allsidig bruk av sykkelen, men sykkelen settes opp for å passe både off- og on-road-orienterte dekk.

Som alle Ducati-motorsykler drar bremsesystemet til denne nye sykkelen fordel av ABS Cornering-funksjon. Bremseinnstillingene er utviklet for å imøtekomme terrengkjøring så vel som glatt underlag samt det faktum at den gir den riktige dosen kraft ved bruk på veien.

Klar for lange eventyr

Ergonomien til nye DesertX er utviklet over lange og krevende terreng- og asfalttester. Resultatet er en slank sykkel som gir kontroll og komfort både ved stående og sittende kjøring. Sitteposisjonen er 875 mm høy, men kan reduseres ved hjelp av en senket sal (tilgjengelig som tilbehør) og du er godt beskyttet bak den store originale vindskjermen utviklet for denne modellen.

Rekkevidde for lengre turer er sikret med en  drivstofftank på over 21 L og gir dermed muligheten til å montere en andre tank (tilgjengelig som tilbehør) bak på sykkelen, som tilfører ytterligere 8 L drivstoff. Drivstoffoverføring fra bakre til fronttank aktiviseres når drivstoffnivået i hovedtanken faller under et visst nivå og kan styres fra dashbordet.

1W9A3089_UC355969_low

DesertX har også en utmerket lastekapasitet. Nesten 120 l volum er tilgjengelig gjennom vesker og toppkoffert i aluminium. Det spesifikke valget av slangeløse dekk er funksjonelt for reisen og for sikkerheten. Det tillater en kombinasjon av større pålitelighet, større sikkerhet ved en punktering og enklere reparasjon.

Den 937 cc væskekjølte Testastretta 11° Desmodromic motoren er hjertet i den nye DesertX, karakterisert av en utmerket pålitelighet og solid ytelse. For å tilby den beste ytelsen i terrengkjøring og i ulike bruksområder, er Testastretta 11° spesifikt optimalisert. Girkassen har kortere utvekslinger i opp til femte gir forhold til Multistrada V2 for å sikre den beste terrengadferden. Sjette gir er riktig langt for å lette motorveihåndtering samtidig som det opprettholdes lave motorhastigheter, som gir et begrenset drivstofforbruk og økt komfort.

1W9A0103_UC356008_low

Kjøremoduser

DesertX kommer faktisk med 6 kjøremoduser som fungerer i kombinasjon med 4 motormoduser – full, høy, middels og lav. De viktigste nye funksjonene er spesifikke innstillinger for Enduro  Mode og introduksjonen av den nye Rally R Mode, i tillegg til Sport, Touring, Urban og Wet.

Enduro Mode hjelper fører å takle de mest krevende grusveiene med større sikkerhet og gjør det lettere for mindre erfarne brukere å kjøre offroad. På den annen side gir Rally Mode de mer erfarne førere full kraft for å få mest mulig ut av DesertXs offroad-ytelse.

Dashbordet til DesertX er vertikalt orientert og posisjonert for å gi klar informasjon også ved stående kjøring, har en høyoppløselig 5″ fargeskjerm med muligheten til å velge mellom to standard infomoduser – Standard og Rally.

Den doble frontlykten er designet for å sikre utmerket sikt, spesielt viktig for en motorsykkel som er i stand til å kjøre under alle forhold. Baklyset er utstyrt med Ducati Bremselys, et spesielt system som, ved plutselig bremsing, automatisk aktiverer blinkingen av baklyset for å varsle følgende kjøretøy – en løsning som ytterligere forbedrer førerens sikkerhet.

_IGI4157_UC355936_low

Pris, tilgjengelighet og ekstrautstyr

Ducati DesertX kan tilpasses ytterligere gjennom det brede utvalget av Ducati Performance-tilbehør. Blant de mest tiltalende elementene finnes rallysalen, ekstra LED lys, Termignoni eksos, den ekstra 8-liters tanken samt sideveskene i aluminium kombinert med toppkofferten som gir sykkelen en total lastekapasitet på 117 L.

Estimert startpris for DesertX vil være kr 222.000,- og levering starter fra mai 2022. Løp og kjøp – Dream Wilder!

Scroll to Top