Streetfighter familien øker med 2 nye modeller

Ducati lanserer Streetfighter V2 og Streetfighter V4 SP

Den fjerde episoden av Ducati World Première 2022 ble dedikert Streetfighter-familien som bygger videre på suksessen til V4 modellen og lanserer nyhetene Streetfighter V2 og Streetfighter V4 SP.

Streetfighter V2 representerer virkelig essensen av “Fighter”-holdningen og er den nye inngangsporten til Streetfighter-familien – den perfekte syntesen mellom dristighet og essensialitet.

Ducati Streetfighter V4 SP blir produsert i en nummerert serie og forbedrer kraft-til-vekt-forholdet til Streetfighter V4 S ytterligere, som allerede var på toppen i sin klasse.

Ducati Streetfighter V2

Den nye Streetfighter V2 har fått en unik karakter. Den imøtekommer behovene til de førere som leter etter en sykkel som er i stand til å kombinere det sportslige DNA’et til Panigale V2 med stilen til den beundrede Streetfighteren. Resultatet er et intuitivt og letthåndterlig kjøretøy, med riktig dose kraft for å sikre sprek ytelse og maksimal kjøreglede.

MAX_3713_UC349517_low
2022 Ducati Streetfighter V2

Skarpt design

Ducati Streetfighter V2 er essensiell og preget av et virkelig skarpt design, som omfavner de klassiske stilelementene til Streetfighter V4. Det starter med den karakteristiske V-formede frontlykten, som er typisk for Ducati sportssykler og er inspirert av det berømte gliset til The Joker.

Designkonseptet bak denne nye modellen er bygget rundt mekanikken som er arvet fra Panigale V2, med Superquadro-motoren som midtpunktet.

Ergonomien er fokusert på veibruk med tilleggsverdiene sportslighet og komfort. Det høye og brede aluminiumsstyret erstatter styrerørene til Panigale V2. Setet er nå bredere og har ny polstring som bidrar til å gjøre denne sykkelen enda mer komfortabel. I tillegg er fothvilere omplassert for å øke plass. Alle disse forbedringene gir føreren god kontroll i sporty kjøring og letter samtidig et daglig bruk.

Motor og oppsett

Motoren til Streetfighter V2 er den 955 cc Euro 5-kompatible Superquadro, som leverer maksimal effekt på 153 hk ved 10 750 rpm og et maksimalt dreiemoment på 101,4 Nm ved 9 000 rpm. Denne motoren resulterer ikke bare i en fornøyelse på veien, men den er også effektiv og utmerket på bane hvor den er lettkjørt. Sammenlignet med Panigale V2, har Streetfighter V2 et større dreiemoment samtidig som den har bedre motorrespons.

Under utviklingen av denne nye modellen fokuserte Ducatis ingeniører på chassisoppsettet. Superquadro-motoren brukes som et bindeledd til den kompakte frontstrukturen, bestående av en monocoque-ramme i støpt aluminium festet til motorhodet. Svingarmen, som også er koblet til motoren, er 16 mm lengre sammenlignet med Panigale V2. Dette bidrar til økt stabiliteten for hele sykkelen.

GDZ_3074_UC348162_low

Avansert standardutstyr

Streetfighter V2 er utstyrt med 5-ekers hjul og de nye Pirelli Diablo Rosso IV-dekkene, som gir en superrask respons. Bremsesystemet er hentet fra Panigale V2, men har dog et mindre aggresivt oppsett som er mer egnet for veibruk.

Den elektroniske pakken til Streetfighter V2 inkluderer ABS Cornering EVO med «slide by brake»-funksjonalitet, Ducati Traction Control (DTC) EVO 2, Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Quick Shift (DQS) EVO 2, Engine Brake Control (EBC) EVO.

Ducat Streetfighter V2 har tre forskjellige kjøremoduser (Sport, Road, Wet) med dedikerte kontrollinnstillinger. Sykkelen er utstyrt med full-LED frontlykter med front DRL og et 4,3”  dashbord preget av et intuitivt grensesnitt som minner om Streetfighter V4-familiefølelsen.

_AP32472_UC348134_low
Tre forskjellige kjøremoduser øker gleden

Mulige oppgraderinger for høyere ytelse

Ducati Performance-katalogen inneholder en rekke tilbehør designet for å forbedre utseendet, ytelsen og stilen til den nye Streetfighter V2. Blant disse skiller vingene seg ut, designet av Ducati for å oppnå enda høyere ytelse ved banebruk.

Tilgjengelighet og pris

Streetfighter V2 vil være tilgjengelig fra og med desember 2021 i Ducati Red-fargen med svarte felger. Estimert pris for denne modellen vil være kr 236.000,-

Ducati Streetfighter V4 SP

For 2022 introduserer Ducati toppmodellen Streetfighter V4 SP (står for Sport Production) som tilbys i en nummerert serie. Den nye modellen er den mest adrenalinpumpende nakne sykkelen som noensinne har rullet hjulene ut av produksjonslinjen i Borgo Panigale. Dette takket være et spesielt teknisk utstyr som perfekt kombinerer “Fight Formula” med “SP” spesifikasjonene, og forbedrer kraft-til-vekt-forholdet til Streetfighter V4 S, som allerede var på toppen av sin kategori.

Farger og design

Streetfighter V4 SP kommer med en dedikert farge, førsteklasses utstyr hentet fra Superleggera V4, samt med en redusert vekt på 196 kg i kjøreklar stand (3 kg mindre sammenlignet med Streetfighter V4 S).

Det essensielle og fengslende “Winter Test”-designen er laget av Ducati Centro Stile som henter inspirasjon fra Ducati Corse-motorsyklene som ble kjørt i MotoGP og SBK Championships pre-season tester. Den matt sorte fargen på kåpene kombinert med matt karbon-finish på felger og vinger, står i utmerket kontrast til det lyse røde og den glitrende børstede aluminiumstanken. Modellen er også beriket med noen vakre detaljer som det progressive tallet trykket på styret og det Italienske flaggets farger på karbonvingene.

2022 Ducati Streetfighter V4 SP

Utstyr

Streetfighter V4 SP er utstyrt med 5-ekers karbonfelger (1,4 kg lettere enn de smidde aluminiumene som er montert som standard på Streetfighter V4 S) og sykkelen er blitt betydelig smidigere og lettere ved retningsskifte. De eksklusive Brembo Stylema R® bremsekaliperne foran garanterer uvanlig bremsekraft, samt enestående ytelser selv under langvarig bruk på bane.

Nyheten Streetfighter V4 SP er også utstyrt med Öhlins Smart EC 2.0 med det hendelsesbaserte systemet som kan variere dempingen etter førerens kjørestil, og sammen med biplanvinger sikres best mulig ytelse ved sporty bruk.

Motoren og hjertet i Streetfighter V4 SP

Det bankende hjertet hos sykkelen er den 1.103 cc Desmosedici Stradale motoren med 208 hk som er i stand til å levere et dreiemoment på 123 Nm ved 9.500 o/min (Euro 5-kompatibel). På Streetfighter V4 SP er Desmosedici Stradale utstyrt med STM-EVO SBK tørrclutch.

Utstyret til denne unike sykkelen er beriket med de justerbare fotstøttene i aluminium og CNC, frontskjermen i karbon, litium-ion-batteriet og en rekke tilbehør som passer for banekjøring.

Tilgjengelighet og pris

Streetfighter V4 SP vil være tilgjengelig i butikk fra og med januar 2022 og estimert pris er satt til kr 449.000,-

Scroll to Top